Kultura 

Přípravy vrcholí, Letní shakespearovské slavnosti se blíží

23. 5. 2019

Už jen něco málo přes měsíc zbývá do začátku Letních shakespearovských slavností. 25. června je zahájí představení Zimní pohádka v režii Pavla Kheka. 

číst dál...

Tenkrát na východě aneb divoké devadesátky

19. 11. 2018

Pád komunismu přinesl zemím střední a východní Evropy divoká devadesátá léta, svobodu a s ní i věci, o kterých se po desetiletí smělo hovořit jen šeptem. Západní myšlení vtrhlo do všech aspektů života a to, co do té doby jen bublalo pod hladinou všednosti, díky nespoutanému kapitalismu vytrysklo na povrch. Dekáda, kterou v Česku charakterizuje divoká privatizace a móda fialových sak a bílých ponožek, se vyznačuje turbulentním přechodem od komunistické šedi k pestrobarevnému kapitalismu. A právě tuto éru představuje nový dokumentární seriál Tenkrát na východě.

číst dál...

Devátý ročník soutěže Žena regionu má svou absolutní vítězku. Stala se jí vedoucí azylového domu pro hendikepované matky

29. 10. 2018

Veřejně prospěšná soutěž Žena regionu zná svou vítězku. Prestižní ocenění získala díky největšímu počtu hlasů široké veřejnosti Marcela Dvořáčková z Ústeckého kraje, která vede unikátní charitativní azylový dům v Jiřetíně pod Jedlovou. Slavnostní galavečer s vyhlášení výsledků se uskutečnil 25. října v hlavním sále Valdštejnského paláce Senátu Parlamentu ČR.

číst dál...

14. ročník festivalu Mighty Sounds už tento víkend

13. 7. 2018

Legendární žánrový festival Mighty Sounds připravuje už 14. ročník. Třídenní svátek všech milovníků rock’n’rollu, punku, ska, reggae, rockabilly, hardcoru a dalších spřízněných žánrů proběhne 13.-15. července 2018 v Táboře na letišti Čápův dvůr.

číst dál...

Říjnovou Prahu opět ovládne světlo SIGNAL festivalu. Návštěvníky provede po dvou trasách.

2. 10. 2017

Festival světla SIGNAL se bude stejně jako v uplynulých letech konat v polovině října, konkrétně od 12. do 15. 10. Návštěvníci festivalu uvidí kolem dvacítky instalací od českých i zahraničních autorů. Instalace budou zcela poprvé rozmístěny po dvou oficiálních festivalových trasách: po trase Centrum a trase Vinohrady.

číst dál...

Prague Design Week 2017 v dubnu ovládne Tančící dům a představí instalace 82 designérů

3. 4. 2017

Letošní svátky jara se v Praze ponesou ve znamení designu. Od 10. do 16. dubna 2017 se totiž uskuteční 4. ročník ikonické přehlídky Prague Design Week, který představí ve čtyřech podlažích Tančícího domu aktuální tvorbu a proces vzniku děl více než 80 tuzemských i zahraničních designérů, návrhářů, řemeslníků nebo studentů designu.

číst dál...

Startuje osmý ročník celonárodní soutěže Žena regionu. Nominujte své favoritky!

9. 1. 2017

Máte ve svém okolí výjimečnou ženu, kterou byste rádi ocenili? Znáte někoho, kdo se ve svém volném čase obětuje pro druhé a zvládá své aktivity skloubit s péčí o rodinu? Nominujte ji do soutěže Žena regionu! 

číst dál...

Prague Surf Film Festival nabídne nezávislé filmy o surfování a cestování za surfingem

21. 9. 2016

Pod názvem Prague Surf Film Festival se v pražském kině Pilotů v sobotu 1. října 2016 uskuteční největší přehlídka nezávislých surfingových filmů v České republice. 

číst dál...

Green Day se v lednu vrací do Prahy! S novou deskou i starými hity

14. 9. 2016

Americká kapela Green Day ovládne 22. ledna 2017 pražskou Tipsport Arénu! Jako předkapela během evropské části světového turné vystoupí The Interrupters; Green Day samotní se do České republiky vrátí po sedmi letech.

číst dál...

Osudy herců z kultovního filmu KIDS! Pamatujete si Tellyho, Caspera a Harolda?

20. 8. 2016

Kontroverzní snímek Larryho Clarka s názvem KIDS vznikl již v roce 1995. Tehdy dvaapadesátiletý režisér přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. 

číst dál...

Danny Boyle natáčí Trainspotting 2, v pokračování se objeví původní herecká sestava

2. 8. 2016

Přesně po dvaceti letech,  kdy se v kinech objevila kultovní černá komedie Trainspotting, se rozhodl britský režisér Danny Boyle natočit pokračování. Film bude mít premiéru 27. ledna 2017 a objeví se v něm původní herecká sestava.

číst dál...

Brutal Assault opět láká na špičku všech metalových žánrů

24. 7. 2016

Festival Brutal Assault – jedna z nejprestižnějších metalových přehlídek na světě – vstupuje do další dekády své existence. Letošní jedenadvacátý ročník už má svůj kompletní lineup. 

číst dál...

Festival Mighty Sounds s nabitým programem už tento víkend

18. 7. 2016

Dvanáctý ročník festivalu Mighty Sounds startuje už v pátek 22. července.  Až do neděle bude v Táboře na letišti Čápův dvůr probíhat přehlídka toho nejlepšího z žánrové hudby. Tentokrát bude nabitý energickými kapelami tanečnějšího rázu.  

číst dál...

Startují Letní shakespearovské slavnosti

28. 6. 2016

V úterý 28. června odstartovaly letošní Letní shakespearovské slavnosti. Pražským divákům přinesou celkem osm her Williama Shakespeara a dva speciální komponované večery připravené u příležitosti 400. výročí od úmrtí tohoto anglického dramatika.

číst dál...

7. ročník celonárodní soutěže Žena regionu má svou absolutní vítězku

13. 6. 2016

Veřejně prospěšná soutěž Žena regionu zná svou vítězku. Prestižní ocenění získala díky největšímu počtu hlasů široké veřejnosti zakladatelka Nadačního fondu Šance onkoláčkům Lenka Klasnová z Plzeňského kraje.

číst dál...

Prague Design Week 2016 zaujal workshopy s designéry i řemeslníky

14. 5. 2016

Jarní přehlídka designu se konala 2.–8. května 2016 v Kafkově domě u Staroměstského náměstí. Prague Design Week 2016 se těšil zvýšené návštěvnosti, zhlédlo ho 7 tisíc lidí. Veřejnost nadchly atraktivní expozice 93 designérů i interaktivní přednášky a workshopy s nimi. 

číst dál...

Jeden svět odhalí nové pohledy na migraci i válku na Ukrajině

22. 2. 2016

Na dvě hlavní témata, která pálí Evropu, se zaměří 18. ročník festivalu Jeden svět. Prostřednictvím dokumentárních filmů i debat představí velmi komplexně problém migrace – od útěku z válečné zóny, přes čekání na azyl až po integraci. Současné dění na Ukrajině festival ukáže z ukrajinské i ruské strany konfliktu; očima vojáků, obyčejných lidí i pozůstalých.

číst dál...

 

 

reklama


reklamy / Banner Aleš Povondra

reklama