Osudy herců z kultovního filmu KIDS! Pamatujete si Tellyho, Caspera a Harolda? 

Kontroverzní snímek Larryho Clarka s názvem KIDS vznikl již v roce 1995. Tehdy dvaapadesátiletý režisér přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Ve filmu hrají jen neherci, které Larry Clark objevil na ulici. Tři hlavní postavy dokonce při skejtování. Jak je role v KIDS změnila a kde skončili?

Kultura / KIDS natočil Larry Clark již v roce 1995

Leo Fitzpatrick alias Telly

Hlavní postavou je Telly, kterého si zahrál Leo Fitzpatrick. Tehdy mu bylo sedmnáct let. Jezdil na skateboardu na Manhattanu, kde ho také režisér Larry Clark objevil a nabídl mu hlavní roli. Nikdo z nás nezapomene na tohoto proslulého  "odpaňovače". Sex s nezletilými dívkami pro něj kromě jiných předností znamenal jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šířil AIDS. Jeho život byl podobný roli ve filmu, poflakoval se po ulicích s partou skejťáků a ani po úspěchu KIDS nechtěl být hercem. Odjel do Anglie, kde se chtěl dál věnovat skateboardingu. V roce 1998 vše ale přehodnotil, dostal roli ve filmu Feťáci (Another day in paradise) a k filmu se vrátil. V roce 2001 si zahrál v Clarkově filmu Šikana (Bully) nebo v televizním seriálu Špína Baltimoru (The Wire). V současnosti se živí také jako DJ a pracuje jako kreativní konzultant v galerii.

Kultura / Telly kolaz

Justin Pierce alias Casper

Příběh Capera je bohužel smutnější. Justin Charles Pierce se narodil v roce 1975. Byl původem Brit, ale vyrůstal v New Yorku v Bronxu. Když mu bylo 15 let, rodiče se rozvedli. Od té doby začal krást cigarety, pivo a jídlo, chodil za školu a jezdil jen na skejtu. Ze školy nakonec odešel a odstěhoval se. Bydlel s dalšími skejťáky ve sklepním bytě na 176. ulici. Častokrát byl policií zadržen za držení marihuany a heroinu. Režisér Larry Clark ho objevil v parku Washington Square Park, kde zrovna skejtoval. Ve skutečnosti byl přesně takový jako filmu, nic nemusel hrát, podle režiséra se choval naprosto přirozeně. Po úspěchu KIDS Justin získal za Caspera ocenění Independent Spirit Award a odstěhoval se do Los Angeles. Zahrál si ještě v několika filmech, například v snímku Zkurvenej pátek (Next Friday) po boku amerického rappera Ice Cube a herce Mika Eppse. Naposledy se na obrazovce objevil ve filmu Slabost pro Leonarda (Looking for Leonard). V roce 1999 se v Las Vegas oženil se stylistkou Ginou Rizzo a o rok později, 10. července 2000 ho našli oběšeného v hotelu Bellagio v Las Vegas. Bylo mu teprve 25 let. Nikdo z jeho přátel nechápal, proč to Justin udělal. Oficiální pohřeb se konal 15. 7. na Manhattanu. Podle jeho přátel to však bylo rozloučení s hercem. Jeho skejtová rodina se s ním rozloučila jinak. Desítky skejťáků se jedno horké červencové odpoledne sešly pár bloků od skateboardového obchodu Supreme, ke kterému Justin Pierce neodmyslitelně patřil. Na plné pecky pustily píseň "Knocking on Heaven´s Door" a uctily jeho památku.

Kultura / Casper kolaz

Harold Hunter alias Harold

Dalším skutečným skejťákem byl i Harold. Ve filmu skejtoval ve Washington Square Parku, kouřil marihuanu a pokřikoval na kolemjdoucí gaye. Známá je také jeho scéna v bazénu. Ještě než si zahrál v KIDS, byl již známý a ve skateboardové scéně byl někdo. Jeho sponzorem byla tehdy značka Zoo York. Žil v East Village v New Yorku a už v roce 1989 o něm vyšel článek v časopise Thrasher. Ještě před KIDS si zahrál v televizním seriálu Miami Ink, kde ho tetuje známý tatér Chris Garver. Na horní část paže si nechal Harold vytetovat World Trade Center se skejťákem skákajícím mezi dvojčaty a nápisem Sk-8 or Die.  Když mu bylo 31 let, předávkoval se kokainem a zemřel na zástavu srdce. Pohřben je v Bronxu. Na jeho počest byla založena nadace Harold Hunter Foundation, která podporuje děti zajímající se o skateboarding.

Kultura / Harold kolaz

Zdroj: Papermag.com, CSFD.cz, NYTimes.com

KIDS
KIDS

 

 

reklama


reklamy / Banner Aleš Povondra

reklama

 

 

 

 


Label

Label